Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie OUG privind eșalonarea datoriilor din perioada stării de urgență intră joi la Guvern. Cererile pot fi depuse până pe 15 decembrie

OUG privind eșalonarea datoriilor din perioada stării de urgență intră joi la Guvern. Cererile pot fi depuse până pe 15 decembrie

Ordonanța privind eșalonarea datoriilor din perioada stării de urgență va intra în primă lectură în ședința de Guvern de joi, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

Cererile de eșalonare pot fi depuse până pe 15 decembrie, inclusiv.


„Ştiu că pentru 25 octombrie au existat îngrijorări şi foarte multe companii ne-au abordat şi ne-au spus că s-ar putea să aibă probleme cu plata datoriilor şi atunci v-am spus că joi vom avea în primă lectură o ordonanţă de urgenţă pentru a decala, pentru eşalonarea datoriilor care au fost au fost acumulate pe perioada stării de urgenţă, de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie. Aceste datorii o să fie amânate pe o perioadă de 12 luni şi eşalonarea se va acorda, în momentul acesta este varianta la care lucrăm, se va acorda în termen ce cel mult 5 zile pe baza unei cereri la care se anexează propunere de grafic fără a fi necesară constituirea de garanţii. Deci aş vrea să reţinem două lucruri foarte importante. Eşalonarea se acordă în cel mult 5 zile şi nu este necesară constituirea de garanţii. În continuare venim în sprijinul companiilor din România. Vrem să ne asigurăm că toate trec peste această perioadă dificilă", a spus Florin Cîţu într-o declaraţie online.

Companiile vor putea depune cererile de eşalonare până la data de 15 decembrie, inclusiv, pentru toate obligaţiile bugetare acumulate începând cu 16 martie până la data depunerii cererii, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

În cazul companiilor care fac sau vor face obiectul unui control fiscal, eventuale sume suplimentare de plată vor intra, de asemenea, în calendarul de eşalonare, precizează sursa citată.

Firmele care beneficiază de eşalonarea la plată a debitelor bugetare restante vor avea obligaţia să achite la zi toate taxele şi impozitele care se vor naşte şi datora după primirea eşalonării.

Procedura simplificată va presupune depunerea unei cereri, cu un grafic de eşalonare anexat, cu rate egale sau inegale, în funcţie de cum apreciază fiecare contribuabil în parte.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri