Aveți nevoie de un spațiu de lucru acasă? Copilul dumneavoastră are nevoie de un birou nou pentru școală, în special de când școala se face mai mult online? Atunci primul obiectiv este să găsiți un birou care să răspundă nevoilor practice pe care le aveți.
Dacă acest birou poate fi, de asemenea, și frumos, și bine integrat în decorul interior, este perfect! Pentru a vă ajută să găsiți mobilierul de birou potrivit, atât ca inspirație, cât și funcțional, favorabil concentrării, perfect pentru orele de lucru sau de studiu, avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră :
Sfatul nr. 1: Alegeți un birou care să se potrivească nevoilor personale
Acest sfat poate părea evident. Nu puteți configura un birou executiv dacă aveți doar câțiva metri pătrați disponibil în sufragerie. Definirea colțului de birou vă permite să alegeți dimensiunea și formă acestuia. Fie că vorbim de spații mici sau de o cameră întreagă dedicată activității de lucru sau de studiu, biroul se adaptează nevoilor voastre. Acestea pot fi de mai multe feluri.
Birou drept: este ușor de amplasat și ocupă puțin spațiu. Un birou drept poate fi instalat într-un dulap, sub o scară, într-un dormitor sau în zona de living. Biroul are, de obicei, și spații de depozitare. Un exemplu în acest sens este mobila birou Elize Sonoma. Acesta este compact, bine structurat și ușor de adaptat oricărui spațiu.
Birou de colț: vă permite să beneficiați de mai multă suprafață de lucru. Pe de altă parte, instalarea sa necesită mai mult spațiu. În schimb, aveți mai mult spațiu de stocare pentru fișiere, echipamente informatice etc.
Birou pentru computer: practic, acest birou pentru computer oferă diferite nișe special create pentru a găzdui toate echipamentele computerului, de la unitate până la tastatură.
Birou pentru copii: pentru dormitorul unui copil, ar trebui să optați pentru un birou compact cu nișe de depozitare. Biroul Elize Sonoma este, de asemenea, ideal pentru cei mici, având suficient spațiu de depozitare, precum și o culoare cât se poate de plăcută, perfectă pentru o camera de copil.
Birou pliant: lucrați ocazional acasă? Acest birou retractabil este ideală pentru a fi folosit numai la nevoie. În plus, un asemenea birou este și foarte ușor de folosit.
Sfatul nr. 2: Țineți cont de înălțimea și adâncimea biroului
Odată ce ați stabilit unde veți amplasa biroul, trebuie să va gândiți la înălțimea și adâncimea acestuia. Care este înălțimea corectă pentru un birou?
Înălțimea standard a birourilor este de aproximativ 75 cm. Această este o înălțime care uneori nu este potrivită pentru persoanele înalte. Dacă un birou standard nu este potrivit pentru dumneavoastră, optați pentru un birou reglabil în înălțime pentru a câștiga confort.
Care este adâncimea potrivită pentru un birou? Adâncimea biroului este extrem de importantă.
Mai puțin de 60 cm adâncime: unele birouri au 50 cm adâncime. Sunt potrivite pentru utilizare ocazională. Pe acest tip de birou, pur și simplu, puneți un computer de tip laptop.
Mai mult de 70 cm: mai adânc, acest birou vă permite să așezați pe acesta un ecran de computer și duo-ul de tastatură și mouse. Ochii utilizatorilor nu vor fi prea aproape de ecran și va puteți odihni antebrațele corect pe masă biroului. Prin urmare, aveți o poziție bună pentru a lucra în cele mai bune condiții. Adâncimea biroului dumneavoastră depinde mai ales de modul în care utilizați zilnic acest spațiu de lucru.
Sfatul 3: Un birou practic cu spațiu de depozitare
Pentru a vă configura spațiul de lucru, vă recomandăm să alegeți un birou cu mult spațiu de stocare. Dosare, rechizite de birou, dulapuri, totul își găsește locul într-un birou cu suficient spațiu de depozitare. Sertarele au avantajul de a ascunde de ochii tuturor dosare și documente importante sau de a depozita produse precum pixuri, agende, creioane și așa mai departe.
Un birou poate avea încorporate și rafturi, și vă economisește spațiu real. Pe lângă stocarea documentelor, puteți adăuga cărți, accesorii decorative etc.
Nișele de depozitare pot decora masă biroului. Practic, vă oferă un spațiu de stocare mai mic, dar care este întotdeauna util. Dacă unitățile de stocare integrate în birou nu sunt suficiente, puteți adăuga unități de stocare suplimentare.
Sfatul 4: Un birou elegant
Practic și funcțional, desigur, dar biroul dumneavoastră trebuie să îndeplinească și criterii estetice. Birourile cu linii curate pentru un design contemporan stau alături de birouri mai mari și mai funcționale. Care va fi stilul pe care îl alegeți?
Stil scandinav: Atmosferă soft și naturală este cauzată de un birou scandinav va fi obligatoriu din lemn de culoare deschisă, cu un blat alb și o bază tipică cu picioare din lemn fin.
Stil industrial: Blat din lemn de culoare închisă și picioare din metal negru, biroul industrial este perfect pentru a fi combinat cu un scaun de birou din piele.
Stil clasic: Biroul din melamină are particularitatea de a fi disponibil în diferite culori pentru a se potrivi cel mai bine decorului.
Stil contemporan: un birou de designer cu un blat din sticlă sau lăcuit este ideal pentru birourile moderne. Cu toate acestea, biroul din sticlă sau lăcuit necesită o întreținere zilnică mai mare.
Stil rustic: un birou din lemn masiv, ar trebui rezervat pentru atmosfera de „casă de la țară”.
Sfatul nr. 5: Accesorizati-va biroul
Mobilierul pentru biroul de acasă include și adăugarea unor accesorii esențiale. Prin urmare, trebuie să planificați puțin spațiu suplimentar pentru a vă decora biroul! Lampa de birou este esențială pentru a lucra bine atunci când se întunecă afară. Puteți adaugă și o plantă, pentru că aceasta este benefică pentru bunăstarea personală. În plus, nu uitați de scaunul de birou, acesta trebuie ales cu grijă și trebuie să fie cât mai confortabil. Însă această este o altă poveste.