Un minus al acestor schimbări este impactul avut asupra jucătorilor. Jocul la cazinouri online România a devenit poate puțin mai atractiv, deși cazinourile în sine nu taxează. Chiar dacă unii jucători au rămas reticenți, acest lucru nu a devenit un impediment permanent. Dimpotrivă, jucătorii continuă să abordeze ofertele platformelor de joc.
Ce modificări s-au adus în industria jocurilor de noroc
O primă schimbare adusă a constat în creșterea taxelor. Una dintre ele este taxa de viciu, aceasta având o valoare de 2%. Taxa se percepe la efectuarea depunerilor și nu este impusă de cazinouri. Din contra, banii sunt virați la bugetul statului. Altfel spus, la fiecare depunere de 100 RON se va plăti o taxă de 2 RON.
Și taxele percepute la retragere au crescut. Înainte de modificările legislative, valorile taxelor era de 1%, 16% și 25%. După adoptarea legii, taxele au crescut. În prezent, valorile taxelor sunt de 3%, 20% și 300 RON, și de 40% plus încă 11.650 RON. Ca și intervale de referință, taxele se aplică pentru sume de până la 10.000 RON, 66.750 RON, și sume mai mari de 66.750 RON.
De asemenea, s-a adoptat și aplicarea taxelor suplimentare. Acestea se aplică direct cazinourilor, au valoare diferită și variază în funcție de jocurile promovate. De exemplu, în cazul jocului loto se plătește câte 100 de euro pentru fiecare aparat de joc. Alte măsuri puse în practică constau în aplicarea taxelor pe publicitate pentru a descuraja promovarea excesivă a jocurilor de noroc. În completarea acesteia, s-a cerut și o ținere a evidenței jucătorilor ce frecventează sălile de joc stradale.
Cum se poate profita de pe urma acestor schimbări?
Măsurile sunt oarecum drastice în anumite privințe, mai ales că afectează pe plan financiar ambele părți. În contracararea acestui aspect, cazinourile pot veni cu oferte de nerefuzat. Bonusurile de bun venit sunt în centrul atenției. Cu cât mai mari vor fi, cu atât mai atrași se pot simți jucătorii.
Cazinourile online sunt o bună sursă de venit pentru stat. Totodată, sunt un punct de interes și pentru turiști. De multe ori aceștia își manifestă interesul față de sălile de joc. Prin urmare, se poate spune că cel puțin ocazional turismul și jocurile de noroc merg mână în mână. O astfel de colaborare tacită aduce câștig ambelor industrii.
Schimbările legislative vin în detrimentul operatorilor de jocuri de noroc și al clienților acestora. Jucătorii plătesc mai mult la depunere și retragere. Pe de altă parte, cazinourile plătesc taxa mai mari pentru desfășurarea activității, publicitate și profit. În concluzie, nu se poate spune că operatorii ar putea cumva profita de aceste schimbări.
În schimb, pot fi luate măsuri de diminuare a efectului negativ. Ofertele pot fi structurate într-un mod mai atrăgător pentru a atrage mai multă atenție. Apoi, promoțiile periodice sunt un principal factor de atracție. Oferirea a mai multe promoții poate determina jucătorii să intre mai des pe platformă. În plus, și programele de loialitate par a fi un lucru ce funcționează. Sistemul lor de funcționare garantează recompensarea loialității în anumite condiții. Recompensele pot consta în bani, rotiri gratuite sau pariuri gratuite ce pot fi utilizate pe anumite tipuri de bilete.
Pe scurt
Creșterea taxelor și viitoarele măsuri ce sunt încă în discuție nu au avut un impact pozitiv. Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor s-au înregistrat și anumite scăderi. Totuși, chiar dacă aceste măsuri sunt dure, industria jocurilor de noroc va continua să funcționeze.