Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a dus ajutoare în Papua Noua Guinee

Papa Francisc a dus ajutoare în Papua Noua Guinee

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc a ajuns duminică în jungla din Papua Noua Guinee, națiune insulară din Pacificul de Sud-Vest, pentru a vizita catolicii care trăiesc într-una dintre cele mai îndepărtate zone din lume și pentru a livra materiale medicale și alte ajutoare, scrie Reuters.

Călătorind într-un avion pus la dispoziție de Forțele Aeriene Regale Australiene, Papa Francisc a ajuns la Vanimo, o localitate cu aproximativ 12 000 de locuitori.

Papa, în vârstă de 87 de ani, a adus sute de kilograme de articole pentru a ajuta la sprijinirea populației locale, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Acestea au inclus diverse medicamente și îmbrăcăminte, precum și jucării și instrumente muzicale pentru copiii de la școală, a spus Bruni.

„Trăiți într-un ținut magnific, îmbogățit de o mare varietate de plante și păsări. Frumusețea peisajului este egalată de frumusețea unei comunități în care oamenii se iubesc unii pe alții”, a spus Papa.

Papa Francisc a fost întâmpinat în fața unei catedrale cu un dans tradițional. El a ascultat, de asemenea, mărturii ale catolicilor din zonă. Unul dintre aceștia a descris modul în care unele comunități rurale, izolate de drumuri, trebuie să aștepte săptămâni sau luni între vizitele preoților.

Papa vizitează națiunea cu 600 de insule ca parte a turneului său de 12 zile, în patru țări din Asia de Sud-Est și Oceania.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri