Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc cere măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, în timpul vizitei din Indonezia

Papa Francisc cere măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, în timpul vizitei din Indonezia

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc a vizitat joi Moscheea Istiqlal din Jakarta, îndemnându-i pe musulmani și pe catolicii să colaboreze pentru a combate schimbările climatice și extremismul.

Papa Francisc i-a îndemnat joi pe musulmani și pe catolici să-i convingă pe liderii lumii să confrunte pericolele schimbărilor climatice și extremismului, în timpul vizitei sale la cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est, Istiqlal din Jakarta, scrie Reuters.

Pontiful a semnat o declarație comună alături de Marele Imam Nasaruddin Umar și alți lideri religioși din regiune, cerând acțiuni urgente pentru protejarea mediului.

„Exploatarea umană a creației, în casa noastră, a tuturor, a contribuit la schimbările climatice, ducând la dezastre naturale, încălzire globală și fenomene meteorologice imprevizibile”, se arată în declarația Papei Francisc. Ulterior, acesta i-a sfătuit pe cei prezenți să nu rămână indiferenți la dezastrele climatice.

Vizita Papei la Moscheea Istiqlal, care se întinde pe nouă hectare din centrul Jakartei, face parte dintr-un turneu de 12 zile în patru țări din Asia de Sud-Est și Oceania.

„Ceea ce se află dedesubt, ca acest tunel al prieteniei, este rădăcina comună a tuturor sensibilităților religioase: căutarea întâlnirii cu divinul”, a mai spus Papa

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: papa francisc schimbari climatice
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri