Jurnalul.ro Tech Gadget Partener Facebook, acuzat că a ascultat conversațiile utilizatorilor

Partener Facebook, acuzat că a ascultat conversațiile utilizatorilor

de Redacția Jurnalul    |   

Unul dintre partenerii de marketing ai Facebook, Cox Media Group (CMG), a stârnit controverse după ce documente scurse au dezvăluit că firma a promovat o tehnologie controversată de ascultare activă a conversațiilor utilizatorilor prin microfoanele smartphone-urilor.

Declarațiile au fost descoperite în documente scurse pe Internet, ce aparțin Cox Media Group (CMG), un gigant mass media, scrie Futurism

Potrivit documentelor, CMG a susținut că software-ul Active Listening, alimentat de inteligența artificială, poate capta „date de intenție” în timp real din discuțiile utilizatorilor, pentru a livra mesaje publicitare specifice.

„Știm la ce te gândești. E legal așa ceva?” scria pe un mesaj de blog din 2024. „E legal ca telefoanele și dispozitivele tale să te asculte. Atunci când o nouă descărcare de aplicație sau o actualizare cere consumatorilor consimțământul pentru serviciile sale, în pagini întregi de termeni, Active Listening e inclusă des.” 

Pentru acest serviciu, compania cere 100 de dolari pe zi pentru o zonă de 10 mile. Și 200 de dolari pe zi pentru o zonă de 20 de mile. 

În urma acestei descoperiri, Google a eliminat CMG din lista partenerilor săi, iar Meta, compania-mamă a Facebook, a lansat o investigație internă pentru a verifica posibile încălcări ale termenilor și condițiilor platformei. Amazon, de asemenea menționat în documente, a negat orice colaborare cu CMG pentru acest program, potrivit Useit.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri