Jurnalul.ro Timp liber Culinar Paste cu somon și broccoli

Paste cu somon și broccoli

de Andreea Tiron    |   

Când aduni într-o singură rețetă trei dintre ingredientele care-ți plac, nu poate să rezulte decât ceva foarte bun, așa-i?

Cam așa am ajuns să pregătim și noi rețeta de paste cu somon și broccoli, adică am pus la un loc trei dintre preferințele noastre! Și tare ne-a mai plăcut combinația

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 340 g paste fussili/penne

  • 300 g somon proaspăt

  • 2 fire de usturoi

  • 6 buchețele de broccoli

  • 50 ml vin alb

  • 100 ml smântână pentru gătit

  • 50 g parmezan

  • 1 fir de praz

  • 1 fir de cimbru proaspăt

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când stă să clocotească, adaugați pastele și lăsați-le să fiarbă exact minutele indicate pe pachet. Cu 3-4 minute înainte de a fi gata, puneți și buchețelele de broccoli. La final, strecurați-le împreună și treceți-le printr-un jet de apă rece. Puneți deoparte un pahar din lichidul în care au fiert.
  • Tăiați somonul în cuburi de 2 cm, sărați și pipărați după gust, și rumeneți-le în 1-2 linguri de ulei.
  • Luați somonul după ce e gata și puneți usturoiul și prazul feliate. Căliți 2-3 minute, adaugați frunzele de cimbru și vinul. Amestecați și lăsați să scadă sosul la jumătate.
  • Puneți smântâna, sare și piper după gust, iar la final pastele cu broccoli și somonul. Dacă e nevoie, completați sosul cu 1-2 linguri din apa în care au fiert pastele.
  • Radeți deasupra fâșii de parmezan, cu ajutorul peeler-ului de legume.
Subiecte în articol: paste somon broccoli
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri