Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții la Parlamentul European din cauza unor suspiciuni privind influența rusească

Percheziții la Parlamentul European din cauza unor suspiciuni privind influența rusească

de Redacția Jurnalul    |   

Polițiștii și procurorii fac percheziții în birourile Parlamentului European din cauza unor suspiciuni privind influența rusească. Anunțul a fost făcut miercuri de Parchetul din Belgia.

Polițiștii au verificat biroul unui angajat al Parlamentului European din Bruxelles din cauza unei suspiciuni privind interferența Rusiei, a anunțat Parchetul federal din Belgia, potrivit Sky News.

Alte percheziții au fost făcute la reședința angajatului și la sediul francez al Parlamentului UE.

„Perchezițiile fac parte dintr-un caz de imixtiune, corupție pasivă și apartenență la o organizație criminală și se referă la indicii de ingerință rusă, prin care membrii Parlamentului European au fost abordați și plătiți pentru a promova propaganda rusă prin intermediul site-ului de știri Vocea Europei”. au spus procurorii.

Procurorii estimează că angajatul a jucat „un rol semnificativ”.

Luna trecută a fost lansată o investigație de către prim-ministrul belgian. Acesta a declarat că serviciul său de informații a descoperit o rețea care încearcă să submineze sprijinul pentru Ucraina.

„Potrivit serviciului nostru de informații, obiectivele Moscovei sunt foarte clare. Obiectivul este de a ajuta la alegerea mai multor candidați pro-ruși la Parlamentul European și de a consolida o anumită narațiune pro-rusă în acea instituție”, a spus liderul belgian Alexander De Croo.

Ancheta se desfășoară cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile europarlamentare.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: perchezitii pe suspiciuni influenta Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri