Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pericolele din cafeaua la ibric. La ce trebuie să fii atent

Pericolele din cafeaua la ibric. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |   

Cafeaua la ibric are o aromă și un gust diferite, ceea ce o face preferată de mulți români. Însă specialiștii astrag atenția asupra unor posibile probleme de sănătate care decurg din modul de preparare.

Cafeaua făcută la ibric ascunde multe pericole! Care sunt riscurile la care te expui și câte cafele ar trebui să bei într-o zi

 

Deși cafeaua este apreciată pentru gustul delicios și pentru proprietățile sale antioxidante, nu mulți oameni știu că prin prepararea acesteia la ibric pot exista riscuri asupra sănătății.

Atunci când oamenii aleg să își prepare o cafea la ibric, aceștia trebuie să fie conștienți la ce riscuri se expun. Cu toate că gustul acesteia nu poate fi comparat cu gustul cafelei făcută la aparatele speciale, românii nu vor să renunțe la această practică veche.

1. Atunci când băutura este lăsată mai mult timp decât ar trebui pe foc, cafeaua începe să elibereze unele substanțe chimice nedorite. Gustul poate deveni mai amar iar băutura va fi periculoasă pentru consum.

2. Cantitatea de cofeină nu poate fi controlată la fel de bine cum este în cazul aparatelor speciale, iar acest lucru poate crea probleme pentru persoanele care au o sensibilitate la cofeină.

3. Un ibric care nu este curățat corespunzător poate să contamineze cafeaua cu bacterii care pot provoca probleme serioase în organism, indiferent de gradul de fierbere al apei.

Medicul Marius Sava spune că o cafea făcută cu apă nefiltrată poate să ducă la apariția diabetului, mai ales atunci când este consumată în cantități foarte mari. Potrivit acestuia, cea mai sănătoasă cafea este cea filtrată.

Dr. Mihail Pautov, care este și moderatorul emisiunii Medicool, spune că este important și numărul de cafele pe care îl bem în fiecare zi.

Studiile arată faptul că „până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, un studiu spune că 3 cafele consumate în medie pe zi, un studiu făcut pe 300 000 de oameni,îți scad mortalitatea din orice cauza cu 17%”, spune medicul.

Cantitatea exactă poate să difere în funcție de sensibilitatea fiecăruia la cofeină, dar și de alți factori individuali. 

Hidratarea în timpul zilei este importantă pentru un iubitor de cafea iar aceea specialiștii recomandă oamenilor ca aceștia să nu uite să bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.

 

Subiecte în articol: cafea ibric Mihail Pautov marius sava
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri