Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Pericolul din ceaiul englezesc. O tânără a suferit de vărsături severe timp de doi ani

Pericolul din ceaiul englezesc. O tânără a suferit de vărsături severe timp de doi ani

Britanica Antonia Terrell, în vârstă de 28 de ani, avea obiceiul să bea în fiecare dimineață o cană cu ceai și lapte fără să-și dea seama că acest obicei este cauza vărsăturilor extreme de care a suferit timp de doi ani.

Senzațiile de greață se manifestau de cel puțin două ori pe zi. Deși a fost în repetate rânduri la medicul de familie și a efectuat mai multe analize clinice, nu a găsit nicio explicație pentru aceste simptome. În cele din urmă medicul a sfătuit-o să încerce dieta de eliminare prin care anumite grupuri de alimente sunt scoase treptat din meniul zilnic pentru a reuși să urmărească simptomele și să își dea seamă ce anume declanșează stările de rău. A efectuat apoi un test de intoleranță alimentară, care a relevat faptul că Antonia era alergică la proteinele din laptele de vacă. Banala ceașcă cu ceai și lapte i-a afectat astfel Antoniei nu doar sănătatea, ci și viața personală, întrucât senzațiile de vomă o împiedicau să socializeze.

Medicii din Marea Britanie susțin că trebuie făcută însă diferența între intoleranța la proteinele din lapte și cea la lactoză, aceasta din urmă se referindu-se la incapacitatea organismului de a digera un anumit tip de zahăr care se află în lapte. Mai mult, în timp ce intoleranța la proteinele din lapte poate fi înlăturată printr-o dietă adecvată, cea la lactoză este permanentă.

Circa 45% dintre britanici suferă de intoleranță alimentară, potrivit YorkTest Laboratories. Printre simptome se află sindromul intestinului iritabil, balonare, diaree, constipație, crampe abdominale, dar și migrene, oboseală, depresie, anxietate, eczemă ori psoriazis.

 

Subiecte în articol: alimentație sănătoasă ceai lapte
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri