Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Am convenit o serie de soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a micilor rumegătoare

Ciolacu: Am convenit o serie de soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a micilor rumegătoare

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni cu reprezentanții crescătorilor de animale. Împreună am convenit o serie de soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a micilor rumegătoare, a spus premierul la finalul întâlnirii.

Anunțul privind concluzia întâlnirii a fost publicat pe Facebook.

„Am convenit astăzi, împreună cu reprezentanții crescătorilor de animale, o serie de soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a micilor rumegătoare cu focare în câteva zone ale țării. Am avut un dialog sincer cu acești oameni hotărâți și muncitori și am ajuns la o concluzie clară: avem un interes comun prioritar, acela de a rezolva această situație de criză cu pagube cât mai mici pentru crescătorii de animale”, a transmis premierul.

Potrivit lui Ciolacu, „Guvernul României este dispus să facă toate eforturile, alături de de toate instituțiile cu atribuții în domeniu pentru a menține deschise relațiile cu statele importatoare de animale românești, atât din Europa, cât mai ales diln țările arabe”.

„Măsurile convenite azi ne pot ajuta să depășim acest obstacol fără să existe restricții la exportul din țara noastră! Știu ce efort urias înseamnă creșterea animalelor și prețuiesc enorm munca acestor oameni! De aceea, este important ca, împreună, să ne urmărim interesul comun. Dacă toți crescătorii de anumale câștigă bani din acest export, câștigă de fapt România”, a precizat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: pesta intalnire ciolacu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri