Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 200 de ciclişti vor participa sâmbătă la 'Bucureşti MTB Race' în Parcul Văcăreşti

Peste 200 de ciclişti vor participa sâmbătă la 'Bucureşti MTB Race' în Parcul Văcăreşti

Competiţia de ciclism "Bucureşti MTB Race" are loc sâmbătă, în Parcul Văcăreşti, conform unui comunicat al Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti. 

"Pe 4 noiembrie 2017, pe Splaiul Unirii din Bucureşti, în marginea Parcului Natural Văcăreşti, se vor alinia la linia de start 200 de ciclişti de MTB şi aproximativ 100 de copii dornici de aventură pe potecile parcului. Traseul, amenajat în format XCO (cross country olimpic), are o lungime de aproximativ 6 km şi se va parcurge de şapte ori de către categoriile de vârstă 15-40+ ani şi de două ori de către copii. Traseul va fi marcat pe digul care împrejmuieşte parcul şi pe potecile principale, în afara zonelor de protecţie, astfel încât prezenta cicliştilor să aibă impact minim asupra ecosistemului", relevă sursa citată. 

Conform acesteia, organizarea evenimentului în noiembrie (anotimpul rece - perioadă de hibernare) este o garanţie în plus că prezenţa sportivilor nu va deranja speciile caracteristice: păsări de apă, reptile, amfibieni. 

Ciclismul în Parcul Natural Văcăreşti este o acţiune permisă de regulamentul parcului, aprobat de Ministerul Mediului în august, 2016. Practicarea activităţilor sportive în parc face parte din strategia administratorului ariei naturale - Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti - de a dezvolta la Văcăreşti un proiect integrat care să includă: protecţia şi conservarea naturii, activităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică, precum şi activităţi de recreere sănătoasă (sport, plimbări în aer liber, observarea naturii, fotografie). 

"Cei care doresc să se înscrie în competiţie mai au la dispoziţie patru zile, secţiunea de înscrieri, pe site-ul oficial al evenimentului, www.Bucuresti - mtb.ro, închizându-se la ora 11,59 din data de 2 noiembrie 2017. Doar primii 200 de concurenţi care vor achita taxa de înscriere vor avea posibilitatea să ia parte la acest eveniment", se mai arată în comunicat. 

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se numără printre organizatorii acestui concurs. AGERPRES

Subiecte în articol: Bucureşti MTB Race
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri