Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 2000 de persoane, de pe patru continente, participă la EcoMarathon Moieciu de Sus

Peste 2000 de persoane, de pe patru continente, participă la EcoMarathon Moieciu de Sus

Centrul de Ecologie Montană, în colaborare cu Primăria Moieciu şi Prefectura Braşov, organizează, în 5 mai, în localitatea Moieciu de Sus, concursul de alergare montană ''EcoMarathon Moieciu de Sus'', ediţia a IX-a, la care s-au înscris peste 2000 de persoane din care 600 sunt copii. 

Preşedintele Centrului de Ecologie Montană, Mihai Orleanu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Braşov, că evenimentul a crescut foarte mult de la prima ediţie, iar participanţii sunt de pe toate continentele. 

La ediţia din acest an s-au înscris participanţi din 24 de ţări, nu doar din Europa, ci şi din Australia, SUA şi Africa de Sud. 

''Dacă la prima ediţie am avut 300 de participanţi, am ajuns acum la 1700 de participanţi cu vârsta de peste 18 ani. Dacă am fi lăsat, s-ar fi înscris peste 2500 de persoane. Pe lângă cele 1700 de persoane, mai avem un număr de 600 de copii, cu vârste între 2 şi 17 ani. Am dat drumul la înscrieri pe 22 ianuarie 2018, iar în 24 de ore, înscrierile s-au încheiat. Parcursul traseului este de o frumuseţe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor, dar şi susţinătorilor acestora, oportunitatea de a descoperi cadrul natural tradiţional de la poalele munţilor Bucegi şi Leaota. Cei care vor participa la eveniment vor descoperi locuri inedite, poteci care traversează fâneţe şi păduri, odăi şi case de un farmec aparte, peisaje colorate, iar contrastul dintre verdele păşunilor şi crestele înzăpezite ale Bucegilor îi vor face pe alergători să nu simtă oboseala'', a afirmat sursa citată. 

Prefectul de Braşov, Marian Rasaliu, a precizat că instituţia sprijină organizarea şi desfăşurarea evenimentului, subliniind că EcoMarathonul este "un ambasador" pentru judeţ. 

''Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment şi chiar ne faceţi, la nivel de administraţie publică locală şi judeţeană, un serviciu extraordinar prin organizarea EcoMarathonului. Sunteţi un ambasador extraordinar pentru judeţul Braşov. Am făcut în aşa fel încât să contribuim şi noi la o foarte bună organizare, dar şi la siguranţa participanţilor la maraton ţinând cont că la eveniment participă începând de la copii până la oameni în vârstă. Consideraţi-mă primul înscris la ediţia din 2019'', a precizat prefectul Marian Rasaliu. 

Evenimentul cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte. 

EcoMarathon, concurs destinat alergătorilor desăvârşiţi şi celor care doresc să-şi depăşească limitele, va fi o cursă pe distanţa clasică de 42 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 2300 de metri, startul şi sosirea fiind la Moieciu de Sus. Timpul limită de sosire este de nouă ore de la start. 

EcoCross este destinat celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferenţă de nivel de 600 de metri, startul şi sosirea fiind de asemenea, la Moieciu de Sus. 

EcoKids este un concurs destinat copiilor. În funcţie de categoria de vârstă se vor parcurge diverse distanţe, cu startul şi sosirea la Moieciu de Sus. 

''Este o cursă superbă, este o cursă făcută de oameni care pun mult suflet în ceea ce fac, care sunt, la rândul lor, sportivi de performanţă în domeniul alergării montane. (...) Am pornit cu EcoMarathonul din dorinţa de a arăta problematica dispariţei culturii montane în România. Degradarea fâneţelor, abandonul fâneţelor, abandonul satelor de munte. Prin organizarea acestui eveniment, încercăm să atragem atenţia asupra acestui fapt'', a punctat Mihai Orleanu. 

El a adăugat că la organizarea evenimentului contribuie 200 de voluntari, care au început pregătirile încă din luna martie. AGERPRES

Subiecte în articol: EcoMarathon Moieciu de Sus
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri