Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețul petrolului este în creștere în urma conflictelor din Orientul Mijlociu

Prețul petrolului este în creștere în urma conflictelor din Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |   

Prețul petrolului a crescut luni, investitorii fiind îngrijorați de aprovizionare pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu. Această creștere este amplificată și de dezvoltarea unei perturbări tropicale în Golful Mexic, care a dus la oprirea parțială a producției, relatează Reuters.

Prețurile futures ale țițeiului Brent pentru luna noiembrie au crescut cu 51 de cenți, sau 0,6%, ajungând la 75 de dolari pe baril până la ora 10:21 a.m. ET (1421 GMT). De asemenea, contractele futures ale țițeiului american pentru luna noiembrie s-au majorat cu 65 de cenți, sau 0,9%, atingând 71,65 dolari.

„Mai multe atacuri din partea Israelului asupra Libanului generează teama că Iranul se va implica mai mult, ceea ce crește probabilitatea ca exporturile de petrol să fie în pericol”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior al departamentului de trading la BOK Financial.

Această situație subliniază riscurile geopolitice care influențează piața petrolului și contribuie la volatilitatea prețurilor.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: petrol pret orient
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri