Jurnalul.ro Cultură Muzica „PHOENIX. Între rugă și renaștere”, „Tango. Radio & Juliet”, „Lucia di Lammermoor”, „Elixirul dragostei” și „Faust”, pe scena Operei Naționale București

„PHOENIX. Între rugă și renaștere”, „Tango. Radio & Juliet”, „Lucia di Lammermoor”, „Elixirul dragostei” și „Faust”, pe scena Operei Naționale București

de Magdalena Popa Buluc    |   

Săptămâna viitoare, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vă invităm să urmăriți spectacolul de foaier „PHOENIX. Între rugă și renaștere”, spectacolele de operă „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, „Elixirul dragostei” de Donizetti, „Faust” de Gounod și spectacolul de coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

De Ziua Femeii, pe 8 martie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul „PHOENIX - între rugă și renaștere”. Evenimentul este un dar al copiilor către mamele lumii, un omagiu încărcat de iubire și recunoștință, o incursiune prin cântec spre valorile omenești care cu adevărat contează, dincolo de învelișul vieții cotidiene. Participă în acest demers Corul de Copii al Operei Naționale București și tineri artiști la început de carieră, care au crescut în această mare familie.

Joi, 10 martie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul de coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug. „Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul „Tango. Radio and Juliet” pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Vineri, 11 martie, ora 18:30, pe scena operei va avea loc spectacolul de operă „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, în regia lui Andrei Șerban. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Bazată pe romanul lui Walter Scott, „Bride of Lammermoor”, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească pentru a salva onoarea familiei.

Sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul cu opera „Elixirul dragostei” de Donizetti, în regia lui Marco Gandini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Exemplu tipic de operă bufă, „Elixirul dragostei” este una dintre capodoperele donizettiene cele mai populare și mai reprezentat în teatrele lirice din întreaga lume.

Duminică, 13 martie, ora 18:00, va avea loc spectacolul cu opera „Faust” Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Cu această operă, Gounod lansează așa numitul gen grand-opéra al operei romantice în care personajele sunt caracterizate de ample construcții melodice susținute fascinant de armoniile orchestrale de-a lungul ariilor, duetelor, terțetelor, scenelor de ansamblu.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri