Jurnalul.ro Auto Platformă informatică pentru rezultatele testelor antidrog ale șoferilor

Platformă informatică pentru rezultatele testelor antidrog ale șoferilor

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul a adoptat, joi, normele de aplicare a OUG privind suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog, a anunţat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Hotărârea de guvern finalizează pachetul de reglementări privind siguranţa circulaţiei rutiere, a precizat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta stabileşte modalitatea de organizare a activităţilor la nivelul Poliţiei Române şi al instituţiilor medico-legale în vederea respectării termenului de 72 de ore prevăzut în OUG 97/2024, adoptată săptămâna trecută.

Totodată, la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al MAI se va institui o comisie care va stabili instituţiile medico-legale care efectuează analizele toxicologice, arondarea unităţilor teritoriale de Poliţie şi programul de asigurare a permanenţei în zilele libere.

Ministerul Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, va dezvolta o platformă informatică dedicată comunicării între instituţiile medico-legale şi unităţile de Poliţie. Prin această platformă, rezultatele analizelor toxicologice vor fi puse la dispoziţia unităţilor de poliţie.

"Săptămâna trecută a fost adoptată ordonanţa de urgenţă ce include prevederi privind suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală. Guvernul a adoptat astăzi normele de aplicare. Hotărârea este propusă de Ministerele Sănătăţii şi Afacerilor Interne şi conţine normele privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge sau a prezenţei sau absenţei în organism a substanţelor psiho-active, în cazul persoanelor implicate în evenimente sau împrejurări în legătură cu traficul rutier", a explicat Mihai Constantin. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simo

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri