Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL, cu jalba la Ciorbea, plecat în SUA

PNL, cu jalba la Ciorbea, plecat în SUA

de Gabriela Antoniu    |   

Liberalii au depus ieri la Avocatului Poporului o solicitare de contestare la Curtea Constituţională a Ordonanţei de Urgenţă pe legile Justiţiei, cu sesizarea aferentă. Numai că tot ieri Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a intrat în concediu şi a plecat în SUA.

"Am depus o sesizare la Avocatul Poporului, pentru a solicita acestuia să ceară Curţii Constituţionale să analizeze constituţionalitatea prevederilor stipulate în ordonanţa 92, ordonanţa infamă elaborată de Tudorel Toader", a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat însă că în perioada 17-30 octombrie se află în SUA, într-un concediu programat de acum şase luni. El a precizat că biletele de avion şi serviciile hoteliere le-a plătit din 2 septembrie 2018. Cu toate acestea, Ciorbea dă asigurări că toate petiţiile privind OUG 92/2018 sunt analizate de către specialiştii Biroului contencios constituţional şi recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenţi, urmând apoi să fie luată o decizie.

Dancă a spus că gestul lui Ciorbea este o sfidare “de nepermis, inacceptabilă” avertizându-l că ar putea depune o plângere penală împotriva sa.

Pe lângă solicitarea depusă la Avocatul Poporului, liberalii vor depune săptămâna viitoare şi o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Liberalii îi transmit lui Ciorbea că, dacă nu dă curs solicitărilor lor de sesizare a CCR, el nu mai este Avocatul Poporului, ci este duşman al poporului şi vor face toate demersurile, inclusiv de natură penală, pentru a-l aduce în matca atribuţiilor de serviciu

 

Subiecte în articol: Victor Ciorbea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri