Jurnalul.ro Ştiri Externe Polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare

Polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul polițist din Minneapolis, Derek Chauvin, condamnat pentru moartea lui George Floyd, a fost înjunghiat într-o închisoare din Arizona, potrivit presei americane, citate de BBC.

O sursă a declarat pentru AP că bărbatul de 47 de ani a fost grav rănit de un alt deținut.

Derek Chauvin ispășește mai multe pedepse pentru moartea bărbatului de culoare, care a declanșat ample proteste împotriva brutalității poliției și a rasismului.

Biroul închisorilor a confirmat într-un comunicat că un deținut dintr-o închisoare federală din orașul Tucson a fost înjunghiat vineri.

Agenția a precizat că deținutul rănit, al cărui nume nu a fost precizat, a fost transportat la spital.

Incidentul vine la câteva zile după ce Curtea Supremă a respins apelul lui Derek Chauvin, în care se susținea că nu a beneficiat de un proces echitabil.

George Floyd a murit după ce Chauvin a îngenuncheat pe gâtul său timp de mai bine de nouă minute în 2020. Acest lucru a stârnit indignare la nivel mondial și un val de demonstrații împotriva nedreptății rasiale și a utilizării forței de către poliție.

Chauvin a fost găsit ulterior vinovat de uciderea lui Floyd și condamnat la 22 de ani de închisoare. El a mai primit o pedeapsă de 20 de ani pentru încălcarea drepturilor civile ale dlui Floyd.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Derek Chauvin George Floyd
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri