Jurnalul.ro Ştiri Externe Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |   

Portugalia susține aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și cere pregătiri în acest sens.

Portugalia pledează pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană și îndeamnă blocul comunitar să înceapă pregătirile necesare pentru acest proces, conform Bloomberg, citat de The Kyiv Independent.

Ministrul de externe portughez, Paulo Rangel, a declarat într-un interviu acordat la Forumul Ambrosetti, desfășurat la Lacul Como, în nordul Italiei, că țara sa vrea extinderea Uniunii Europene și este dispus să se implice.

Rangel a subliniat că potențiala aderare a Ucrainei va avea nevoie de reforme financiare și instituționale care trebuie începute imediat.

Un susținător ferm al Ucrainei, Rangel a reafirmat că Uniunea Europeană trebuie să rămână fermă în ceea ce privește politica aplicată, conform căreia orice discuții despre încheierea războiului din Ucraina trebuie duse, în principal, de guvernul de la Kiev.

„Nu vom abdica niciodată de la respectarea Cartei Națiunilor Unite, a integrității teritoriale și suveranității Ucrainei”, a spus Rangel.

„Dacă stabilim precedentul că un stat poate folosi forța pentru a schimba granițele recunoscute internațional, vom crea condiții pentru multiplicarea conflictelor la nivel global”, a mai spus acesta.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Portugalia ue ucraina aderare pregatiri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri