Intervievată de ziarul Times şi vorbind în nume personal, Susan Jebb a spus că angajaţii ar trebui să înceteze să mai testeze voinţa colegilor.
Susan Jebb, de asemenea profesor de dietă şi populaţie la Universitatea din Oxford, a declarat că mâncatul tortului este o opțiune, dar colegii se pot ajuta reciproc prin asigurarea unui „mediu de susţinere”.
Ea a argumentat că a fi în preajma prăjiturilor la birou este ca şi cum ar fi vorba de fumatul pasiv, care, deşi nu este identic, provoacă daune şi altora.
Dar, vorbind pentru BBC, medicul de familie dr. Helen Wall a spus că oamenii trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul de familie care profesează în Bolton a spus: „Nu este o problemă. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa?”.
Lou Walker, care a scris un raport despre „cultura” prăjiturilor la birou, a declarat pentru BBC, că a devenit un eveniment cotidian şi că „nu mai sunt chestiuni speciale”.
„Acest lucru vine dintr-un loc al generozităţii şi al bunătăţii, angajaţii dorind să împărtăşească", a spus ea. „Este ceva foarte important în a împărţi mâncare cu colegii”.
„Dar ceea ce se întâmplă acum este că are loc în fiecare zi şi asta înseamnă că nu mai este ceva special”.
În multe locuri de muncă, prăjiturile, biscuiţii şi dulciurile, aduse de colegii care se întorc din concediu sau pentru a sărbători zilele de naştere, pot declanşa o învălmăşeală în timp ce colegii înfometaţi şi dornici de dulciuri încearcă să pună mâna pe aceste bunătăţi.
Rar este un loc de muncă care rupe tradiţia şi furnizează un platou de fructe. Şi cine vrea să fie cunoscut ca fiind singurul membru al personalului care aduce nuci sănătoase în loc de ciocolată, în timp ce le povesteşte colegilor despre weekendul petrecut în Elveţia?
În ceea ce priveşte poziţia oficială a guvernului, purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat că Rishi Sunak crede că „alegerea personală ar trebui să fie integrată în abordarea noastră”.
El a adăugat: „Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor”.
Purtătorul de cuvânt al lui Sunak a adăugat că premierul era „foarte sensibil la o bucată de tort” şi cel mai mult îi place tortul de morcovi.
Potrivit site-ului Serviciului Naţional de Sănătate, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali. Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii dentare.
(sursa: Mediafax)