Jurnalul.ro Sport Fotbal international Meciurile din Premier League nu se vor disputa în străinătate în acest sezon

Meciurile din Premier League nu se vor disputa în străinătate în acest sezon

de Redacția Jurnalul    |   

Șeful Premier League, Richard Masters, a reafirmat că nu se vor juca meciuri în străinătate, în ciuda faptului că nouă cluburi din prima ligă sunt deținute majoritar de americani. Conducătorul primei ligi engleze de fotbal a avertizeazat cu privire la suprasaturarea calendarului competițional.

Conceptul organizării de meciuri din Premier League în alte țări a fost propus pentru prima dată în 2008 și a întâmpinat imediat o reacție de respingere din partea suporterilor locali.

Discuțiile s-au intensificat în ultimele luni, dar Masters insistă că acest lucru nu se va întâmpla.

„Trebuie să o spun - nu există niciun plan de a juca meciuri în străinătate în Premier League și acesta este punctul de plecare”, a declarat Masters radiodifuzorilor, citat de insideworldfootball.com.

„Cred că dacă există vreo schimbare de acest fel în structura competiției, fanii ar trebui consultați. Dar nu cred că se va întâmpla, nu face parte din planuri, așa că, în acest moment, cred că este un punct ușor discutabil.”

Între timp, Masters a avertizat că fotbalul va ajunge la punctul de cedare dacă meciurile continuă să fie adăugate la calendar, fiind ultima personalitate de rang înalt care și-a adăugat numele la dezbatere.

Premier League face parte dintr-o acțiune în justiție împotriva FIFA cu privire la extinderea calendarului, susținând că nu au existat suficiente consultări și subliniind riscurile pentru bunăstarea jucătorilor.

„Cred că vom ajunge la un punct de saturație”, a spus Masters. „Vedem că FIFA își extinde în general competițiile, astfel încât aveți o Cupă Mondială mai mare care urmează în 2026 și avem o nouă competiție în Cupa Mondială a Cluburilor în 2025.

„Ceea ce ne preocupă în principal nu sunt neapărat deciziile. Suntem preocupați de procesul în cadrul căruia acestea sunt luate.”

„Problema este că Cupa Mondială a Cluburilor durează o lună și se încheie la mijlocul lunii iulie, și nu este o competiție pentru echipele naționale în care ai o selecție de jucători de la diferite cluburi care pot fi găzduiți la începutul unui sezon.

„Dacă cluburile noastre ajung în finala acestor competiții, ce fel de echipe vor putea alinia la începutul unui sezon de Premier League, când avem obligația față de jucători de a le oferi trei săptămâni de odihnă, pe care nu le vor primi? Deci, în cele din urmă lucrurile se suprapun, prin urmare, trebuie să se ajungă la o nouă înțelegere.”

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: premier league masters program
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri