Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Italiei câștigă proces împotriva unei jurnaliste pentru o glumă pe Twitter

Premierul Italiei câștigă proces împotriva unei jurnaliste pentru o glumă pe Twitter

de Redacția Jurnalul    |   

O jurnalistă din Italia a fost obligată să plătească 5.000 de euro daune pentru o glumă despre înălțimea Giorgiei Meloni.

Giulia Cortese, o jurnalistă stabilită la Milano, a primit, de asemenea, o amendă cu suspendare de 1.200 de euro pentru această glumă, care datează din octombrie 2021, cu un an înainte ca guvernul de coaliție de extremă dreapta al lui Meloni să ajungă la putere.

Cele doi au intrat în conflict după ce Cortese, în vârstă de 36 de ani, a publicat pe Twitter o fotografie trucată a lui Meloni cu dictatorul fascist Benito Mussolini în fundal.

Meloni a reacționat, acuzând „gravitatea unică” a fotografiei și anunțând acțiuni legale. Cortese a postat apoi alte două tweet-uri, făcând glume despre înălțimea lui Meloni. Într-un spune: „Nu mă sperii, Giorgia Meloni. La urma urmei, ai doar 1,2 metri înălțime. Nici măcar nu te pot vedea”.

Cortese a fost achitată pentru tweet-ul în care o compara pe Meloni cu Mussolini, dar a fost condamnată pentru defăimare pentru ultimele două tweet-uri, despre care judecătorul din Milano a spus că reprezintă o batjocură bazată pe aspectul fizic.

Cortese a declarat că a fi condamnat pentru o „glumă” e „scandalos”.

„Există un climat de persecuție. Nu simt că mai am libertatea de a scrie despre acest guvern, pentru că odată ce ești identificat ca un jurnalist incomod pentru acest guvern, ei nu mai lasă nimic să treacă”, a declarat Cortese pentru The Guardian.

Cortese poate face apel, dar este nehotărâtă dacă să facă acest lucru.

Avocata lui Meloni a declarat că va dona suma de 5.000 de euro în scopuri caritabile atunci când va fi confirmată o sentință definitivă și banii vor fi plătiți.

Potrivit diverselor canale de știri italiene, Meloni are o înălțime de 1,63 metri.

Nu este prima dată când Meloni ia măsuri legale împotriva unui jurnalist sau a unei persoane care a criticat-o public.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: giorgia meloni proces
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri