Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, urmează să fie eliberat

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, urmează să fie eliberat

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, urmează să fie eliberat din închisoare, miercuri, după ce Tribunalul Vaslui a respins contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Vaslui de eliberare condiționată.

Magistrații Tribunalului Vaslui au respins, miercuri, contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Vaslui de eliberare condiționată a fostului primar al Iașului, Gheorghe Nichita.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie si Casaţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1543, pronunţată la data de 17 octombrie 2023 de Judecătoria Vaslui, pe care o menţine. (...) Ia act că persoana privată de libertate a fost asistată de apărători aleşi. Definitivă (...)”, se arată în decizia judecătorilor din Vaslui.

Fostul primar din Iaşi Gheorghe Nichita a fost încarcerat la sfârșitul lunii august 2022, în Penitenciarul Vaslui, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi s-au pronunţat în dosarul „Amanta”.

Pentru instigare la abuz în serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a fost majorat de la 4 ani la 5 ani închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de închisoare. Totodată, instanţa a majorat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de primar de la 4 ani la 5 ani. În urmă cu 8 ani, Nichita, pe atunci primar, a fost acuzat că şi-a spionat amanta din Primărie, inclusiv cu ajutorul unor angajaţi ai Poliţiei Locale.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: primar nichita eliberat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri