Jurnalul.ro Ştiri Locale Măsuri de caniculă. Primăria Capitalei a distribuit 15.000 de sticle cu apă mai multor instituții care au echipe pe teren

Măsuri de caniculă. Primăria Capitalei a distribuit 15.000 de sticle cu apă mai multor instituții care au echipe pe teren

de Redacția Jurnalul    |   

Primăria Capitalei a distribuit 15.000 de sticle de apă, oferite de Apa Nova, către trei instituții care în această perioadă de caniculă au echipe pe teren, a anunțat sâmbătă primarul general Nicușor Dan.

Conform acestuia, 5.000 de sticle au fost date Serviciului de Ambulanță București pentru personalul medical și pentru cetățeni, 5.000 de sticle de apă Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și încă 5.000 de sticle de apă Jandarmeriei București.

Primarul anunță că persoanele vârstnice care locuiesc în apropierea Centrului Ominis pot petrece câteva ore răcoroase în biblioteca instituției care și-a extins programul și în weekend din cauza temperaturilor caniculare.

Un alt punct unde vârstnicii se pot răcori pe perioada weekendului, între orele 8.00 - 18.00, este la centrul de zi Perla.

„În privința transportului public, STB introduce în week-endul acesta pe liniile de autobuz doar mijloace de transport în comun dotate cu aer condiționat. Toate troleibuzele Solaris vor ieși în trafic și vor funcționa inclusiv pe liniile neautonome, respectiv 62, 69, 86 și 96. Tramvaiele Imperio vor circula și pe linia 47, care face legătura între cartierul Ghencea și Piața Unirii. Sunt în derulare teste pentru introducerea noilor tramvaie Imperio pe linia 11 (Cartier 16 Februarie - Zețarilor)”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Acesta spune că în cursul săptămânii viitoare vor fi distribuite mijloace de transport noi dotate cu aer condiționat și pe traseele care nu beneficiază de această facilitate pentru îmbunătățirea condițiilor de deplasare.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri