Jurnalul.ro Ştiri Externe Update Primarul Kievului: Informațiile potrivit cărora capitala ar fi înconjurată de forțele rusești, false

Update Primarul Kievului: Informațiile potrivit cărora capitala ar fi înconjurată de forțele rusești, false

UPDATE Primarul Kievului, Vitali Klitscho, spune că informațiile potrivit cărora capitala Ucrainei ar fi înconjurată de forțele rusești sunt false.

„În cursul serii, publicații online rusești au răspândit informații cu referire la mine, potrivit cărora Kievul ar fi fost înconjurat și evacuarea oamenilor ar fi fost imposibilă", a declarat Vitali Klitschko într-un comunicat.

„Și este ciudat că și canalele ucrainene Telegram au început să răspândească informația. Nu credeți minciunile! Aveți încredere doar în informațiile din surse oficiale. Împreună, vom rămâne uniți. Ucraina va învinge!", a adăugat acesta, potrivit The Guardian.

Un purtător de cuvânt al primarului a declarat pentru Kyiv Independent că Klitschko s-a exprimat greșit mai devreme și că informațiile despre trupele rusești care ar fi încercuit orașul sunt „o minciună și o manipulare".

Imaginile din satelit de duminică au arătat o desfășurare de forțe rusești de 5,5 kilometri lungime care avansează spre Kiev.

Mai devreme, apăruse informația potrivit căreia Vitali Klitscho ar fi descris capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" și o evacuare a civililor nu va fi posibilă.

 

Stire initiala Vitali Klitscho, primarul Kievului și fost campion mondial de box la categoria grea, a descris capitala Ucrainei ca fiind „încercuită" și a declarat că o evacuare a civililor nu va fi posibilă „deoarece toate căile sunt blocate".

„Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare", a declarat el duminică pentru Associated Press, în timp ce în oraș continua starea de asediu care, potrivit lui, permitea autorităților să vâneze „sabotori" pe străzi.

„În acest moment, avem electricitate, avem apă și încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente", a spus primarul, citat de The Guardian.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susțineți Ucraina împreună ... Suntem puternici", a spus el: „fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară".

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Vitali Klitscho Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri