Jurnalul.ro Continut platit Primul El Clasico din acest sezon se joacă pe 26 octombrie

Primul El Clasico din acest sezon se joacă pe 26 octombrie

A devenit deja o obișnuință în ultimele sezoane de La Liga ca primul El Clasico să aibă loc în luna octombrie. La fel se va întâmpla și în acest sezon, când Santiago Bernabeu va găzdui partida dintre Real Madrid și Barcelona în ultimul weekend din octombrie.

Astfel, microbiștii și amatorii de pariuri care vor căuta meciuri azi în ziua de sâmbătă, 26 octombrie, vor descoperi cu plăcere că din oferta zile la fotbal face parte și legendarul, deja, El Clasico, ajuns la ediția cu numărul 189 în campionat.

De notat faptul că El Clasico de România (derby-ul dintre Dinamo București și FCSB) este programat cu aproximativ o săptămână mai devreme, fiind listat în oferta meciuri azi în Superliga pe 20 octombrie.

În El Clasico, madrilenii s-au impus în 79 rânduri, iar catalanii de 74 ori. La egalitate s-au încheiat 35 partide. Cu Real Madrid ca gazdă, aceasta se impunea de 56 ori, înregistra 15 remize și suferea 23 înfrângeri. Real Madrid și Barcelona, împreună cu Bilbao, sunt singurele formații care nu au retrogradat niciodată din La Liga.

Situația în clasament în momentul actual

La momentul redactării acestui articol trecuseră 9 etape din La Liga. Barcelona este lider, cu 8 victorii și o înfrângere, acumulând 24 puncte. Real Madrid se află pe poziția secundă, la 3 puncte în spate, cu 6 victorii și 3 rezultate de egalitate.

Cu 28 goluri marcate, catalanii au cea mai bună ofensivă din campionat. Aceștia au primit 9 goluri în primele 9 etape. De cealaltă parte, Real Madrid a înscris 19 goluri și a primit 6. Golgheterul competiției este polonezul Lewandowski, jucătorul Barcelonei marcând de 9 ori. Din păcate pentru el, polonezul nu va fi pe teren în El Clasico, din cauza unei accidentări. Cel mai bun marcator de la Real Madrid este Mbappe, cu 5 reușite.

Baloane de Aur avute în istorie de jucătorii celor două formații

Din cele 67 ediții ale Balonului de Aur care au avut loc până acum, 8 jucători ai lui Real Madrid au cucerit în 12 rânduri trofeul. Jucătorii Barcelonei au cucerit și ei de 12 ori acest trofeu. Doar 6 jucători aveau să îl câștige.

Jucătorul care a câștigat de cele mai multe ori Balonul de Aur este Lionel Messi, de la Barcelona.

Argentinianul ridica trofeul în 8 rânduri, însă doar de 6 ori ca jucător al Barcelonei. Alți catalani care mai cucereau acest trofeu erau Luis Suarez (1960), Johan Cruyff (1973, 1974), Hristo Stoichkov (1994), Rivaldo (1999) și Ronaldinho (2005).

Pentru Real Madrid Cristiano Ronaldo cucerea acest trofeu în 5 rânduri, însă nu de fiecare dată că jucător al “galacticilor”. Prima dată îl cucerea în 2008, ca jucător al lui Manchester United. Primul jucător al lui Real Madrid care cucerea acest trofeu era Alfredo Di Stefano, în 1957, la a doua ediție a Balonului de Aur. Argentinianul mai cucerea acest trofeu și în 1959. Alți jucători ai Realului care mai cucereau Balonul de Aur au fost: Raymond Kopa (1958),  Luis Figo (2000), Ronaldo (2002), Fabio Cannavaro (2006), Luka Modric (2018) și Karim Benzema (2022).

Cum văd casele de pariuri acest prim El Clasico din acest sezon?

Cele mai multe case pariuri au afișat deja cotele pentru El Clasico, deși mai sunt aproximativ două săptămâni până la derby. Real Madrid pornește favorită, având o cotă la victorie de aproximativ 1.90. O victorie a catalanilor este cotată cu 3.75. Sute de pariuri pot fi găsite online la acest meci, iar la unele case de pariuri se poate activa chiar funcția Bet Builder. Aceasta îți permite să plasezi două sau mai multe ponturi dintr-o singură partidă pe același bilet.

De menționat că în ultimele întâlniri directe din campionat am avut parte de spectacol. Astfel, în cele mai recente 8 întâlniri directe, indiferent de gazdă, erau marcate cel puțin 3 goluri. În acest moment, cota Peste 2.5 goluri în meci se învârte în jurul valorii de 1.60.

Recorduri în El Clasico

Meciurile din campionat dintre cele două formații care au avut cele mai multe goluri se disputau în 1935 și 1943. În 1935 Real Madrid se impunea cu 8-2, pentru ca 8 ani mai târziu să aibă loc o remiză cu 10 goluri.

Au fost 24 hat-trickuri marcate, dintre care 18 în partidele din campionat. În acest mileniu se marcau 3 hat-trickuri în campionat: două de către Lionel Messi, unul de către Luis Suarez.

Sigur, nu există nicio legătură de rudenie între uruguayanul Luis Suarez și spaniolul Luis Suarez, care cucerea Balonul de Aur în 1960. Lionel Messi de la Barcelona și Ferenc Puskas de la Real Madrid sunt singurii care au marcat două hat-trick-uri în campionat în El Clasico.

Între 1962 și 1965 Real Madrid obținea 7 victorii consecutive în fața Barcelonei. Este cel mai lung șir de victorii obținut de vreuna dintre echipe în El Clasico. De asemenea, între 2001 și 2003 Real Madrid reușea 8 meciuri la rând în fața Barcelonei fără să fie învinsă.

Cel mai bun marcator din El Clasico este Lionel Messi (Barcelona), cu 24 reușite. Îl urmează Di Stefano și Cristiano Ronaldo (Real Madrid), fiecare cu 18 reușite.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri