Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii americani susţin că PUIU POPOVICIU l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA

Procurorii americani susţin că PUIU POPOVICIU l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA

de Redacția Jurnalul    |   

Procurorii din dosarul fiscal penal din SUA împotriva lui Hunter Biden l-au acuzat pe acesta că a acceptat plăţi de la un om de afaceri român care a încercat să "influenţeze agenţii guvernamentale americane" în legătură cu o anchetă penală în România, relatează Reuters.

Departamentul de Justiţie al SUA a făcut această afirmaţie într-un dosar depus miercuri la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul preşedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscală. Acesta a pledat nevinovat.

Potrivit postului de televiziune ABC, reclamaţia are legătură cu serviciile prestate de Hunter Biden pentru Gabriel Popoviciu, un român bogat identificat ca "G.P." în documentaţie şi despre care procurorii spun că l-a angajat pe Hunter Biden pentru activităţi juridice la sfârşitul anului 2015, când Joe Biden era vicepreşedinte al Statelor Unite.

Reuters nu a putut verifica independent că "G.P." este Popoviciu. Avocaţii lui Hunter Biden nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Procurorii nu au răspuns imediat la solicitări similare. Casa Albă a refuzat să comenteze. Popoviciu nu a putut fi contactat după orele de lucru, scrie agenţia britanică de presă.

În document, procurorii au indicat că intenţionează să prezinte dovezi care să arate că Hunter Biden şi un partener de afaceri "au primit o remunerare de la un mandant străin care a încercat să influenţeze politica şi opinia publică americană şi să determine Statele Unite să investigheze ancheta asupra G.P. din România".

Hunter Biden şi partenerul de afaceri "erau îngrijoraţi că activitatea de lobby ar putea provoca ramificaţii politice pentru tatăl inculpatului", iar Hunter Biden a dorit să ascundă "adevărata natură" a activităţii sale pentru G.P., au adăugat procurorii.

G.P. s-a confruntat cu acuzaţii de luare de mită în România, se arată în dosar.

În decembrie anul trecut, un mare juriu federal l-a acuzat pe Hunter Biden că nu a plătit impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între 2016 şi 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe medicamente şi diverse articole de lux.

Fiul preşedintelui american a fost, de asemenea, acuzat de sustragere de la plata impozitelor pentru anul fiscal 2018, când a depus declaraţii false. El se confruntă cu trei acuzaţii de infracţiuni grave şi cu alte acuzaţii de infracţiuni minore.

Separat, Hunter Biden a fost condamnat în iunie de un juriu din Wilmington, Delaware, pentru că a minţit cu privire la consumul ilegal de droguri atunci când a cumpărat un pistol în 2018. El încă nu a fost condamnat.

Sursa: AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri