Jurnalul.ro Auto Producție suspendată la Fiat. Gaura 500e

Producție suspendată la Fiat. Gaura 500e

de Cătălin F Vărzaru    |   

Stellantis a prelungit oficial oprirea producției modelului complet electric Fiat 500e, iar motivul este la fel de previzibil ca și vremea - cererea scăzută pentru acest EV drăguț, dar ciudat. Inițial, producția modelului 500e a fost suspendată în a doua săptămână a lunii septembrie, cu promisiunea de a fi reluată până la 11 octombrie.

Ei bine, se pare că acest termen a fost deja amânat până la 1 noiembrie. Stellantis a arătat anterior cu degetul spre provocările mai largi de pe piața europeană a vehiculelor electrice pentru a explica lipsa de interes pentru 500e, care începe să pară o scuză clasică pentru o performanță mai puțin decât stelară. În ciuda cifrelor slabe de vânzări, Stellantis nu aruncă încă prosopul.

Compania intenționează să investească suma uriașă de 100 de milioane de euro în dezvoltarea unei noi baterii de înaltă performanță pentru modelul 500e. În timp ce detaliile despre această baterie sunt încă confidențiale, se așteaptă ca aceasta să aducă autonomie și putere îmbunătățite. În plus, Fiat lucrează la o versiune hibridă a acestei mici mașini de oraș.

Cererea de vehicule hibride a crescut, în timp ce creșterea vânzărilor de vehicule electrice stagnează, iar Fiat realizează o inginerie inversă a modelului 500e pentru a găzdui un nou tren de propulsie hibrid. Acest model, denumit 500 Ibrida, urmează să fie lansat la sfârșitul anului 2025 sau la începutul anului 2026.

Subiecte în articol: productie suspendata fiat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri