Jurnalul.ro Ştiri Observator Programul de Internship al Guvernului din acest an, lansat la Palatul Victoria

Programul de Internship al Guvernului din acest an, lansat la Palatul Victoria

de Redacția Jurnalul    |   

Programul de Internship al Guvernului, ediţia 2024, a fost lansat luni, la Palatul Victoria, la care vor participa un număr de 150 de tineri care timp de două luni vor avea ocazia să cunoască specificul activităţilor celor 33 de ministere şi instituţii ale administraţiei publice centrale care organizează în acest an stagii de practică.

Şeful Cancelariei premierului, Mihai Ghigiu, le-a mulţumit tinerilor pentru interesul manifestat pentru acest program şi i-a încurajat să opteze, ulterior, pentru o carieră în administraţie.

El a subliniat nevoia de implicare a tinerilor, argumentând că în prezent vârsta medie, de 50 de ani, a funcţionarilor din administraţie este cea mai ridicată de când există statistici, lucru care indică un grad de atractivitate scăzut al tinerilor pentru această zonă.

"Îmi doresc să fiţi curajoşi şi să veniţi spre administraţie, să oferiţi cetăţenilor acele servicii pe care voi le aşteptaţi. După aceste două luni, veţi vedea că în administraţie se munceşte mult, veţi vedea că datorită unor funcţionari care fac lucrurile bine, Romania se mişcă. Vă îndemn să fiţi implicaţi în viaţa publică, să mergeţi la vot şi să votaţi pentru o Românie modernă, europeană, pentru o Europă în care să fiţi respectaţi", a afirmat Mihai Ghigiu, potrivit unui comunicat remis presei.

Programul de Internship al Guvernului României se desfăşoară în fiecare an, începând din anul 2013. Programul este dedicat elevilor/studenţilor şi absolvenţilor formelor de învăţământ din România şi din străinătate.

Pe perioada Programului de Internship, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară de internship, iar la finalul perioadei de stagiu vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri