Jurnalul.ro Ştiri Social Protest la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, din cauza salariilor

Protest la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, din cauza salariilor

de Redacția Jurnalul    |   

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au declanşat marți un protest spontan, din cauza salariilor. Ei cer majorări de 25%.

„Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor întreprinse atât de angajaţii CNSAS, prin intermediul organizaţiilor sindicale, cât şi de conducerea CNSAS, în materie salarială, angajaţii instituţiei se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Diferenţele salariale aflate în discuție sunt foarte mari. Considerând inacceptabilă perpetuarea acestei situații, angajații au recurs la această formă de protest”, transmite CNSAS printr-un comunicat de presă.

Angajații CNSAS cer majorarea salariului de bază cu 25%, calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă.

„Încă din 2018, instituţia a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări”, mai arată sursa citată.

În funcţie de evoluţia evenimentelor, angajații CNSAS spun că își rezervă dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri