Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale cu proiectele privind pensiile militare

PSD cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale cu proiectele privind pensiile militare

de Redacția Jurnalul00    |   

PSD anunță miercuri că va vota în Parlament modificările legislative care rezolvă solicitările pensionarilor militari și cere PNL „să înceteze să mai folosească această categorie de pensionari în scop electoral! Nu le blochează nimeni proiectele de lege”.

Potrivit unui comunicat al PSD, singurii care sabotează rezolvarea situației sunt chiar liberalii, care s-au încurcat în inițiativele depuse în Parlament, pe această temă.

„Încă din luna aprilie, reprezentantul PNL care conduce Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților ține la sertar un amendament privind actualizarea pensiilor militare prin raportare la soldele de grad sau la salariile cadrelor aflate în activitate (PL-x nr. 262/2024 Lege pentru aprobarea OUG 26/2024). Fără nicio o explicație, luni de zile, reprezentantul PNL a refuzat să trimită acest amendament la Plen, pentru votul final. Pe de altă parte, într-un demers pur electoral, la începutul lunii septembrie, PNL a depus o altă inițiativă în Parlament cu un conținut similar, cu singurul scop ca semnăturile PNL să fie pe actul normativ care rezolvă problemele pensionarilor militari (Pl-x nr. 540/2024 pentru modificarea Legii 223/2015). Însă tot PNL și-a blocat propria inițiativă, după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a agreat în Coaliție realizarea unui alt proiect de lege, cu același obiect, care să fie semnat de liderii celor două partide aflate la guvernare”, se arată în comunicat.

Social-democrații îi cer lui Nicolae Ciucă să dea drumul propunerilor legislative „pentru a primi votul final”.

„Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esențial pentru militarii noștri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic. Cer PSD să adopte de urgență legea care asigură actualizarea echitabilă a pensiilor militarilor români!”, a scris miercuri pe Facebook președintele PNL Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: pnl pensii militare psd
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri