Jurnalul.ro Ştiri Locale Primul pui de zebră născut la Zoo Brașov. Turișii, invitați să îi aleagă un nume

Primul pui de zebră născut la Zoo Brașov. Turișii, invitați să îi aleagă un nume

de Redacția Jurnalul    |   

Primul pui de zebră născut la Grădina Zoologică Brașov poate fi deja vizitat, iar turiștii sunt așteptați să îl adopte și să îi aleagă un nume.

Potrivit reprezentanților Grădinii Zoologice, în 24 august a avut loc nașterea unui pui sănătos de zebră Grant (Equus quagga boehmi), o femelă, primul născut la Zoo Brașov.

Starea de sănătate a mamei, cât și evoluția puiului de zebră imediat după naștere, au fost atent monitorizate de echipe de veterinari și îngrijitori. Puiul este deja activ, manifestând un comportament curajos și curios, învățând să se adapteze noului său mediu.

„Publicul poate să viziteze puiul de zebră în cadrul programului obișnuit de vizitare al grădinii zoologice. Invităm toți iubitorii de animale să vină și să fie martorii acestui miracol al naturii, să se bucure de prezența acestor animale magnifice și, de asemenea, să devină

Mama, Zelda, adusă din Croația în 2020, se află într-o stare excelentă și își îndeplinește cu grijă rolul matern, alăptând și protejându-și puiul. Tatăl, Siep, a ajuns la Zoo Brașov în anul 2021 din Olanda; temporar este ținut separat, pentru a proteja puiul de agresivitatea caracteristică a masculilor din această specie în perioada imediat următoare nașterii puilor, dar se va alătura familiei în cel mai scurt timp posibil, transmit reprezentanții grădinii zoologice.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: pui zebra zoo brasov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri