Jurnalul.ro Ştiri Observator Putin închide consulatul României din Rostov pe Don, din cauza „acțiunilor neprietenoase” ale țării noastre

Putin închide consulatul României din Rostov pe Don, din cauza „acțiunilor neprietenoase” ale țării noastre

de Redacția Jurnalul    |   

Rusia a anunțat închiderea Consulatului General al României din Rostov pe Don, ca răspuns la ceea ce Moscova consideră a fi „acțiuni neprietenoase” din partea autorităților române.

Decizia a fost comunicată miercuri de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei. Consulatul va înceta să funcționeze începând cu 14 octombrie, conform declarațiilor oficiale.

„Partea română a fost notificată oficial că, începând cu data de 14 octombrie, Consulatul General al României la Rostov pe Don își va încheia activitatea,” a transmis Zaharova, adăugând că serviciile consulare aferente vor fi preluate de Ambasada României la Moscova.

Această măsură face parte dintr-un răspuns al Rusiei la decizia de a denunța un acord bilateral privind deschiderea acestui consulat, adoptat inițial în decembrie 2023. Zaharova nu a oferit detalii suplimentare despre natura „acțiunilor neprietenoase” care au determinat această decizie.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri