Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin promite încetarea focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile ocupate

Putin promite încetarea focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile ocupate

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat vineri că rușii ar accepta o încetarea a focului dacă ucrainenii se retrag din regiunile parțial ocupate. El a spus că negocierile de pace vor începe imediat dacă Ucraina acceptă retragerea.

Vladimir Putin a spus că Rusia este pregătită pentru discuții de pace chiar „mâine” dacă trupele ucrainene se retrag din regiunile Zaporojia, Herson, Donețk și Lugansk. În plus, Ucrainei i se cere să renunțe la planurile sale de aderare la NATO, potrivit Sky News.

„Condițiile sunt foarte simple. De îndată ce Kievul spune că este pregătit pentru o astfel de decizie și începe retragerea reală a forțelor din aceste regiuni și declară oficial respingerea planurilor de aderare la NATO, din partea noastră, imediat, literalmente, din același minut, va veni. un ordin de oprire a focului și de începere a negocierilor. O vom face imediat. Evident, vom garanta retragerea neîntreruptă și în siguranță a forțelor ucrainene”, a spus Putin.

Vladimir Putin a mai spus că înaintarea armatei sale către capitala ucraineană Kiev în 2022 a avut ca scop obligarea Ucrainei de a accepta un acord de pace. Putin a adăugat că nu există nicio intenție de a ocupa Kievul.

În trecut, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că un acord de încetarea focului poate fi obținut doar prin retragerea imediată a rușilor din regiunile ocupate în timpul războiului.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: putin propunere razboi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri