Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Ioanid, numit ambasador al României în Israel

Radu Ioanid, numit ambasador al României în Israel

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Radu Ioanid în calitatea de ambasador al României în Israel, informează Administrația Prezidențială.

El a mai semnat un decret „privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Călimănescu Bogdan din Ministerul Apărării Naționale, la data de 29 februarie a.c.”, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale remis, joi, MEDIAFAX.

Șeful statului a mai semnat decretul „privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Postolache Costică din Ministerul Apărării Naționale, la data de 29 februarie”.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretele pentru a propune Parlamentului adoptarea Acordului de Parteneriat Economic între Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și statele părți la APE din SADC, pe de altă parte, semnat la Kasane, la 10 iunie 2016.

El a propus spre ratificare Parlamentului și Acordul privind protecția investițiilor între Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Socialistă Vietnam, pe de altă parte, semnat la Hanoi, la 30 iunie 2019, cât și Acordul privind protecția investițiilor între Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Republica Singapore, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 19 octombrie 2018.

România nu a mai avut ambasador la Tel Aviv din 2017, ultimul ambasador al României în Israel fiind Andreea Păstîrnac.

Radu Ioanid a primit săptămâna trecută aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri