Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, despre valul prelungit Omicron: Încurajăm testarea ca măsură de control

Rafila, despre valul prelungit Omicron: Încurajăm testarea ca măsură de control

Testarea împotriva COVID este în continuare „încurajată” de către ministrul Sănătății. Rafila recomandă „cu foarte multă seriozitate” folosirea măștilor, mai ales în spațiile închise, și distanțarea.

Alexandru Rafila a menționat, miercuri, după ședința de Guvern, cele peste 4.000 de cazuri noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care o treime în București, apoi în Cluj-Napoca și Timișioara.

„Se respectă ceea ce s-a întâmplat și în perioadele anterioare, orașele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a păstrat toate „instrumentele” în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți: „există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în țara noastră”.

Rafila a precizat că trendul este general în Europa, nu se înregistrează doar în România.

„Recomandăm cu foarte multă seriozitate păstrarea măsurilor de protecție individuală legate de utilizarea măștii, mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise, și distanțarea, acolo unde este posibil, evitarea aglomerației”, a adăugat ministrul.

Rafila a adăugat că vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie: „facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit intervalul de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităților sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obișnuit de imunizare din țara noastră”.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alexandru rafila
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri