INGREDIENTE
-
250 g unt
-
50 g cacao
-
4 ouă
-
125 ml lapte
-
250 g zahăr brun
-
150 g făină
-
1 plic de praf de copt
-
sare
- Pentru sosul de căpșuni
-
250 g capșuni
-
2 linguri de miere
-
Mentă uscată/proaspătă sau busuioc
-
50 g ciocolată neagră
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un vas, pune pe foc mic untul cu zahărul, cacaua cernută și laptele. Amestecă și lasă să dea 2-3 clocote. Păstrează ½ cană din sosul de cacao și lasă restul compoziției să se răcorească.
- Încorporează gălbenușurile, unul câte unul, în compoziția răcorită. Apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt. Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le cu o spatulă în compoziție.
- Toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină.
- Dă la cuptorul încins în prealabil și coace 20-25 de minute la 180 de grade sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.
negresa cu sos de capsuni