Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Fâșia Gaza. Atac aerian în centrul regiunii. Tancurile israeliene înaintează la nord de Rafah

Război în Fâșia Gaza. Atac aerian în centrul regiunii. Tancurile israeliene înaintează la nord de Rafah

de Redacția Jurnalul    |   

Forțele israeliene au bombardat, miercuri, zone din centrul Fâșiei Gaza, ucigând cel puțin 9 palestinieni, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, în timp ce tancurile israeliene au efectuat o înaintare limitată mai departe în Rafah, în sud, potrivit Reuters.

Într-un atac aerian israelian aproape de miezul nopții asupra unei case din Al-Zawyda, în centrul Fâșiei Gaza, opt persoane au fost ucise, au declarat oficialii din domeniul sănătății.

O altă lovitură a ucis un bărbat în tabăra Nuseirat, una dintre cele opt tabere de refugiați din enclavă, unde 23 de persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra unei școli în urmă cu o zi.

Tancurile israeliene au bombardat, de asemenea, zonele estice ale taberelor Al-Bureij și Al-Maghazi din centrul enclavei, au declarat locuitorii, iar un atac aerian a distrus o moschee.

Între timp, în Rafah, tancurile au efectuat un raid în nordul orașului înainte de a se retrage, o tactică pe care forțele israeliene au folosit-o în alte zone înainte de a organiza incursiuni mai adânci.

Tancurile au operat în cea mai mare parte a orașului începând cu luna mai, deși nu au pătruns adânc în districtele din nord.

Medicii au declarat că un atac israelian a ucis miercuri două persoane în Rafah, în timp ce locuitorii au declarat că forțele au aruncat în aer zeci de case.

Armata israeliană a declarat că trupele „continuă activitatea operațională precisă, bazată pe informații, în zona Rafah”. Aceasta a declarat că a eliminat ceea ce a numit o celulă teroristă și un lansator care a fost folosit pentru a trage asupra trupelor.

Aceasta a declarat că raidurile aeriene au lovit 25 de ținte în întreaga Fâșie Gaza în cursul zilei trecute și că trupele au continuat să opereze în zona centrală, inclusiv pentru a dezmembra structurile folosite pentru observarea soldaților.

Subiecte în articol: razboi gaza Israel Rafah palestinieni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri