Jurnalul.ro Cultură Carte „REEDUCAREA DE LA AIUD”. Ultimul poet supraviețuitor de la Aiud și-a povestit calvarul

„REEDUCAREA DE LA AIUD”. Ultimul poet supraviețuitor de la Aiud și-a povestit calvarul

Demostene Andronescu a lansat, ieri, la Pitești, volumul „Reeducarea de la Aiud”, în care evocă momentele de groază din pușcăria comunistă.

Carte lui Demostene Andronescu , „Reeducarea de la Aiud” este cea mai bună radiografie a perfidei reeducări ideologice din Penitenciarul Aiud, cavoul intelectualității româneşti.

Lansarea de carte s-a desfășurat la Memorialul Închisoarea Pitești, un alt fost centru de reeducare din perioada comunistă. Aici, Demostene Andronescu, a povestit cum a reuşit să iasă viu şi lucid din cei 12 ani de închisoare politică.

Memorialul Închisoarea Piteşti este, conform Wikipedia, fostul penitenciar Pitești, renumit pentru așa-zisele încercări de „reeducare”, efectuate sub autorizația autorităților comuniste în perioada anilor 1949-1952, cunoscute și sub denumirea Experimentul Pitești sau Fenomenul Pitești.

Cei prezenți au putut să asculte „pe viu” experiențele extreme prin care a trecut acesta unul dintre cei mai cunoscuți supraviețuitori ai detenției politice din perioada comunistă. Astfel...............

Citește ai mult despre ULTIMUL SUPRAVIEȚUITOR DIN ÎNCHISOAREA COMUNISTĂ DE LA AIUD

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri