Jurnalul.ro Timp liber Relaxare și SPA cu apă termală, la Therme București

Relaxare și SPA cu apă termală, la Therme București

de Diana Scarlat    |   

Cel mai atractiv loc de relaxare din Capitală este Therme București, din zona Otopeni.

Cu arbori tropicali și plante exotice, centrul Therme, singurul cu apă termală din Capitală, a combinat în mod ideal zonele acvatice cu cele verzi, inspirate de cele mai frumoase regiuni ale lumii, dar relaxarea poate fi combinată aici și cu delicii gastronomice, în cele trei restaurante ale complexului. Therme este și un punct de atracție pentru mulți turiști străini care ajung în România. Și cei care au fugit din calea războiului din Ucraina au descoperit această atracție de la marginea Capitalei.

Therme nu este doar un centru SPA, ci un punct pe harta turistică a Capitalei sau chiar a României, pentru că atrage mai ales turiștii străini. La Therme București se intră acum fără cod QR, după ridicarea restricțiilor COVID-19, iar românii și străinii din Capitală se pot relaxa în voie. Există și un autobuz gratuit, care pleacă din Piața Romană și are capăt de linie la centrul SPA. Aici sunt trimiși turiștii chiar de către hotelurile în care sunt cazați sau de agențiile de turism, în grupuri organizate sau individual, pentru că este una dintre cele mai importante atracții, unică nu doar în România, dar și în Europa. Este cea mai „exotică” destinație din România și cel mai mare astfel de centru de wellness și entertainment din Europa, construit ca un concept „greenfield”. Oaspeții pot veni în orice zi a anului, transformând o perioadă obișnuită într-o zi de vacanță, cu distracție, socializare, răsfăț pentru corp și liniște mentală. „Noi locuim în Târgoviște și ajungem măcar o dată la două săptămâni la Therme. Ne-am bucurat, săptămâna trecută, să vedem și multe familii de ucraineni aici. Merită să se bucure de relaxare acești oameni pe care războiul i-a alungat din casele lor. Este un loc prietenos cu oricine, un spațiu cosmopolit, unde se pot auzi multe limbi străine, iar acum ne bucurăm să auzim și ucraineana”, spune Ecaterina, una dintre clientele fidele ale centrului SPA.

Special prin spațiile unice

Deosebirea față de zonele de relaxare ale hotelurilor constă în faptul că la Therme se poate face o adevărată escapadă în piscine panoramice, cu ape termale limpezi, bogate în minerale antioxidante, în care turiștii se răsfață și cu băuturi revigorante. În saunele tematice, unice în peisajul turistic din România, turiștii se pot bucura și de aerosoli cu sare de Himalaya sau de căldura aromatelor păduri amazoniene, de atmosfera orientală specifică Alhambrei sau de spiritul hollywoodian. Aerul e îmbogățit de ierburi aromatice, în sauna bavareză și în cea provensală. Tot aici, experiențele duc și la băile revigorante sub o cascadă tropicală și un masaj pentru a stimula fluxul energetic al corpului, sesiuni de mișcare gentilă - yoga sau pilates. Poate fi și o escapadă mai dinamică, pe tobogane sinuoase, recreative și amuzante în același timp. Sau pe valuri uriașe, unde se pot face exerciții în ape termale, ca într-un parc de distracții cu beneficii pentru sănătate. Therme București are și cel mai mare complex de saune din România, cu șase tematice uscate și patru umede. 

La Therme se pot face peste 40 de activități, proceduri și terapii, incluse în trei tipuri de pachete și 2.400 de tratamente peeling și facemask pe săptămână, în saunele umede. 

Pentru relaxare, sunt disponibile 70 de uleiuri esențiale naturale, folosite în cadrul terapiilor Aufguss, cu beneficii extraordinare pentru sănătate. 

Refugiul nu trebuie să fie ostil

Oamenii care fug acum de războiul de la granițele României au dreptul să se bucure de viață și de relaxare, iar faptul că sunt ucraineni bogați, care își permit să se simtă în România ca în vacanță, nu este nicidecum condamnabil. Cei care fug de un conflict militar nu sunt doar oameni nevoiași, deși mulți dintre cei care au reușit cu mare greutate să treacă peste graniță au nevoie de ajutor financiar și de găzduire. Cei care nu au probleme financiare însă se pot bucura de toate facilitățile pe care România le oferă turiștilor străini, precum hotelurile și restaurantele de lux, centrele de relaxare și SPA sau alte zone de agrement. Mulți ucraineni au vizitat muzee, au căutat spectacole și concerte, pentru a nu simți șederea în România ca pe un eveniment negativ. Mulți vizitează orașe turistice, iar pacea care va urma îi va readuce, cu siguranță, în vacanțe, în țara noastră, după ce se vor putea întoarce în casele lor.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri