Sforăitul nu este doar o problemă care îi poate deranja pe cei din jurul tău. Este şi o afecţiune care îţi afectează sănătatea. Cauza principală a apariţiei este îngustarea, sau blocarea căilor respiratorii la nivelul nasului, gurii sau gâtului şi poate provoca sufocare. Alte cauze sunt deviaţie de sept, polipoză nazală, consumul de alcool, obezitate, alergie, depresie, sau anumite medicamente.
Sforăitul poate fi prevenit prin evitarea consumului de alcool, cafea, fumatului, inhalarea ceaiului de muşeţel, de muguri de pin, sau se bea un pahar cu lapte călduţ înainte de culcare.
Sursata.ro a recomandat şi tratamente naturiste pentru sforăit:
- infuzie de busuioc, fructe de măceş şi coji de portocală uscate-în părţi egale. Se ia o linguriţă de amestec peste care se pune o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute şi se bea o cană seara şi una dimineaţa, timp de o lună.
- infuzie din măghiran, salvie şi hamei-în părţi egale. Se ia o linguriţă de amestec peste care se adaugă 250 de ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 8 minute. Se recomandă o cană seara înainte de masă pe o perioadă de trei luni.
- ulei de măsline. Este bine să luaţi câteva picături de ulei de măsline înainte să mergeţi la culcare. Asta va reduce substanţial sforăitul.
- ceai de salvie. Este recomandat să faceţi gargară cu ceai de salvie, înainte de culcare. Ceaiul trebuie să fie la temperatura camerei. Repetaţi procedura în fiecare seară timp de o lună.