Jurnalul.ro Ştiri Externe Rețea de imigranți, anihilată de poliția din Turcia

Rețea de imigranți, anihilată de poliția din Turcia

Departamentul pentru combaterea traficului de persoane al poliției din Istanbul a dezmembrat o vastă rețea, care opera în mai multe state europene și facilita ajungerea în Europa occidentală a imigranților turci și de alte naționalități, dar și a delincvenților.

Operațiunea s-a desfășurat în parteneriat cu departamentele similare din 13 țări, între care și România, a informat, ieri, cotidianul „Hurriyet Daily News”. Operațiunea a fost lansată după ce, în primăvara lui 2016, poliția turcă a fost informată în legătură cu traficul ilegal, care implica atât cetățeni turci, cât și străini.

După ce a aflat detaliile privind ruta traficanților, poliția turcă a contactat forțele de securitate din Bulgaria, România, Serbia, Kosovo, Albania, Muntenegru, Bosnia, Croația, Slovenia, Ungaria, Austria, Germania și Italia. Ancheta comună a stabilit că traficanții foloseau mai multe metode pentru transferul imigranților, una dintre ele fiind de a le obține vize Schengen în Turcia, pentru a-i transfera apoi în România și Bulgaria, înainte de a-și continua drumul către alte state.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri