Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman

Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman

de Georgiana Ionita    |   

Bucătăria iralndeză are multe povești. Ea a fost influențată de-a lungul timpului, mai ales de sosirea anglo-normanzilor în Irlanda în anul 1169, dar și de introducerea cartofului - pe la finele anilor 1500. De fapt, timp de aproximativ 200 de ani acesta a înlocuit alte ingrediente fiind baza principală în mâncarea irlandezilor. Istoria ne amintește și despre episodul marii foamete provocată de criza cartofului în Irlanda, atunci când culturile au generat cartofi bolnavi. Însă, în ciuda acestui episod foarte trist (mulți oameni murind atunci, și mai mulți emigrând), iubirea iralndezilor pentru cartofi nu a dispărut. Astfel, el face parte din preparatele care se regăsesc în bucătăria acestui popor. Și atât de mult iubesc ei cartoful, încât în anul 2001 irlandezii erau poporul care consuma cei mai mulți cartofi comparativ cu toate celelalte nații.

Mâncarea irlandeză, renumită pentru prospețime și calitatea preparatelor

 Dacă veți ajunge pe meleagurile acestei țări veți putea degusta rețete delicioase care au la bază ingrediente precum cartofi, fructe de mare, miel, vită, porc, multe ierburi sau mirodenii, brânză (fiind renumiți pentru tipurile de brânzeturi create).

Pe lângă fructele de mare și carne, supele joacă un rol important în meniul din Irlanda. Acestea sunt fine, sănătoase și gustoase. Astfel, haideți să vedem cum preparăm o Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen.

Ca și ingrediente, aveți nevoie de:

150 gr praz

50 gr cartofi

50 gr ceapă

10 ml ulei

1 felie pâine toast

20 gr brânză de capră

1 gr chimen

10 ml ulei de nucă

Sare și piper, după gust

Mod preparare:

Prazul, ceapa și cartofii se trag în ulei, la foc repede, până se călesc. Apoi se adaugă apa și se fierb până se îmoaie. Ulterior se pasează cu un blender. Înainte de  momentul servirii se adaugă felia de pâine, pe care se pune brânza și chimenul și se dă în prealabil  la cuptorul încins la 220 grade - până se rumenește brânza. La servire se adaugă câțiva stropi de ulei de nucă.

Simplu, nu-i așa? J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri