Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum prepari dulceața de smochine. Rețeta simplă și rapidă

Cum prepari dulceața de smochine. Rețeta simplă și rapidă

de Redacția Jurnalul    |   

Vremea mai caldă din ultimii ani face posibilă cultivarea smochinilor pentru a ne bucura de fructele lor delicioase.

Aceștia pot fi consumați cruzi, dar și în prăjituri ori sub formă de dulceață.

Rețetă de dulceață 

Ingrediente:

1 kg smochine proaspete sau congelate (curățate și fără coajă)

800 g zahăr granulat

sucul de la o lămâie

Instrucțiuni:

Se spală smochinele și se îndepărtează tulpinile. Dacă vrei să păstrezi coaja, spală-le și frecă-le cu un prosop curat pentru a îndepărta impuritățile, scrie dcnews.ro. Dacă vrei să îndepărtezi coaja, taie o mică cruce în partea de jos a fiecărei smochine și fierbe-le în apă clocotită timp de 1-2 minute. Scoate smochinele din apă și lasă-le să se răcească puțin, apoi îndepărtează ușor coaja.

Pune smochinele curățate sau decojite într-un vas. Adaugă zahăr peste smochine și amestecă bine. Lasă smochinele să stea peste noapte sau pentru câteva ore pentru a elibera sucul.

Pune vasul cu smochine și zahăr pe foc mediu. Adaugă sucul de lămâie și amestecă din când în când. Lasă amestecul să fiarbă, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic până când smochinele devin moi și compoziția se îngroașă. Acest proces poate dura în jur de 1-2 ore.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, folosește metoda farfuriei reci. Pune o picătură mică de dulceață pe o farfurie rece și lasă-o să se răcească puțin. Dacă se întărește și nu se scurge rapid, dulceața este gata.

Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.

Pune dulceața în borcane curate și uscate. Închide-le și lasă-le să se răcească complet la temperatura camerei. După răcire, le poți depozita dulceața de smochine într-un loc răcoros și întunecat sau în frigider.

 

Subiecte în articol: smochine dulceaţa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri