Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Ciorbă de conopidă

REŢETA ZILEI: Ciorbă de conopidă

Ingrediente: 1 conopidă medie, 1 ceapă mare, 1 morcov, 1linguriţă seminţe de chimen, ½ chimen măcinat, 1 linguriţă boia dulce, 150 gr smântână acră, 2 linguri ulei, sare şi piper negru

Mod de preparare: Se desface conopida buchetele mici. Se toacă ceapa mărunt, iar morcovii rondele subţiri. Se încinge într-o oală o lingură de ulei şi se călesc legumele la foc mic, amestecând rar, până se înmoaie. Se adaugă o jumătate de linguriţă de boia şi se amestecă să se dizolve în uleiul din oală, apoi se adaugă seminţele de chimen.

Se adaugă buchetele de conopidă şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se adaugă piper şi sare după gust. Se pune la foc mic şi se fierbe cu capac 15 minute.

Se scoate jumătate din conopidă şi se mixează. Se adaugă smântâna şi un polonic de supă fierbinte şi se mixează până se obţine un piure foarte fin. Amestecul se toarnă treptat în supă.

Într-o tigaie cu o lingură de ulei adăugaţi restul de boia şi chimenul măcinat, apoi turnaţi amestecul în ciorbă. (e-retete.ro)

 

Subiecte în articol: reteta zilei reteta de vara reteta usoara
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri