Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Cod cu sos alb la cuptor

REŢETA ZILEI: Cod cu sos alb la cuptor

Ingrediente

2 bucăţi de cod, 2 cepe mari, ulei de măsline, 3 căni de lapte, foi de dafin, piper, sare, 1 cutie de sos bechamel, 1/2 cutie smântână dulce, 150 g caşcaval răzuit, brânză parmezan răzuită, 7-8 cartofi, frunze de coriandru, 1/2 pahar vin alb.

Preparare:

Codul trebuie să fie desărat şi înmuiat în apă cel puţin două zile. Îl punem la fiert în lapte cu o foaie de dafin şi frunze de coriandru. Lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi îl scoatem. Curăţăm de piele şi oase şi îl mărunţim cu mâna. Separat, într-o tigaie, călim cu ulei de măsline ceapa tăiată solzişori alături de o foaie de dafin şi puţin vin alb. Adăugăm peştele mărunţit peste ceapă şi mai lăsăm la foc mic împreună 5 minute, amestecând mereu. Curăţăm cartofii şi îi tăiem cubuleţe, îi prăjim în baie de ulei încins, iar când sunt rumeni îi scoatem într-un bol. Peste cartofi punem peştele cu ceapa, amestecand cu grijă şi adăugăm piper. Punem sosul bechamel, smântâna dulce, caşcavalul răzuit şi punem într-un vas la gratinat în cuptor pentru 25 minute.

 

Încearcă și:

REŢETA ZILEI: Peşte la cuptor cu sos

 

REŢETA ZILEI: Supă aztecă (de post)

 

REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec

 

REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui

 

REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec

 

REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză

 

REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon

 

Subiecte în articol: retete simple retete usoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri