Ingrediente:
50 g brânză cheddar (sau/şi Gouda), 40 g unt, 40 g făină, 190 ml lapte, 2 ouă mari, sare, piper, nucşoară
Mod de preparare:
Se dă brânza pe răzătoarea fină, se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă făina. Se amestecă energic şi se subţiază treptat cu laptele fierbinte. Se ia de pe foc când s-a îngroşat sosul, se încorporează gălbenuşurile şi brânza rasă, sare, piper şi un strop de nucşoară. Cu mişcări de jos în sus, se adaugă spuma în compoziţie, având grijă să rămână cât mai aerată. Se toarnă compoziţia în forme Ramekin unse cu unt, pe care le aşezi într-o altă tavă cu apă. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până capătă o culoare aurie deasupra şi se servesc imediat.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cod pane cu sos tartar
REŢETA ZILEI: Cartofi franţuzeşti