x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui

REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui

02 Apr 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Salată de primăvară cu pui

Ingrediente:

o salată verde, 50 g spanac, 350 g piept de pui, o legătură ridichi, 4 fire ceapă verde, o legătură leurdă

Pentru dressing: 150 g iaurt slab, suc de la o jumătate de lămâie, o linguriță miere, 2 lingurițe muștar dijon, sare, ulei de măsline

Pentru pui: 1/2 linguriță boia, o linguriță de busuioc uscat, sare, piper, ulei de măsline

Mod de preparare:

Se condimentează fâșiile de piept de pui cu sare, piper, busuioc și boia, se ung bine cu ulei de măsline și se distribuie uniform condimentele. Se pune puiul pe un grill încins și se gătește bine pe toate părțile.  Între timp, se prepară salata: se spală bine frunzele și se rup în bucăți mici, ridichile se taie felii, ceapa se toacă mărunt și leurda fideluță. Pentru dressing, se amestecă muștarul cu trei linguri de ulei de măsline până când se omogenizează. Se adaugă sare, miere, suc de lămâie și iaurtul la final, apoi se amestecă bine. După ce s-a răcit, se taie puiul fideluță și se prepară salata într-un bol.

 

Rețete de Paști. Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa (rețetă din 1934) 

 

Rețete românești. Minitarte cu nuci, ca la Videle

 

Rețeta de ciocănele de pui mai bune ca la restaurant

 

Ce găteau bucureștenii acum 170 de ani

 

REŢETA ZILEI: Paella cu fructe de mare

 

 

Cum ştii când un ou nu mai este bun fără să îl spargi?

 

×