Ingrediente:
1 ceapă tocată, 4 căţei de usturoi, 1 linguriţă de boia iute, 1 lingură de chimen măcinat, 1 linguriţă de boia dulce, 1 cană de ţelină tăiată cubuleţe, 3 căni de supă concentrată de legume, 2 cutii de 450 de grame de fasole neagră, 1 cană de porumb congelat, 3 linguri de suc de lămâie verde, un avocado tăiat cubuleţe, 1 roşie tăiată cubuleţe, 1 cană de coriandru proaspăt tocat, sare de mare, piper negru
Mod de preparare:
Se sotează ceapa şi usturoiul în două linguri de supă concentrată de legume într-o oală de supă la foc mediu , până se înmoaie ceapa. Se adaugă condimentele şi ţelina şi se mai fierbe încă două minute. Se adaugă supa concentrată de legume, fasolea, porumbul şi două linguri de suc de lămâie verde. Se dă într-un clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit zece minute. Se asezonează cu sare şi piper. Într-un bol separat, se amestecă avocado, roşiile, coriandrul, restul de o lingură de suc de lămâie verde, sare şi piper negru. Se toarnă supa fierbinte în boluri şi se garniseşte cu o lingură plină de salsa de avocado.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec
REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză
REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon
REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli
REŢETA ZILEI: Tapas cu creveţi şi brânză