Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Paste cu iaurt şi urzici

REŢETA ZILEI: Paste cu iaurt şi urzici

Ingrediente: 200 gr paste lungi, 200 gr iaurt grecesc, 100 gr urzici, 2 căţei de usturoi, 2 linguri ulei, sare şi piper negru.

Mod de preparare: Se rup frunzele urzicilor de pe tulpină şi se spală bine. Se pune la fiert apă cu sare, iar când clocoteşte se adaugă urzicile. Se fierb cu capac cinci minute. Se scot cu o paletă şi se presează pentru a ieşi apa din ele. În apa rămasă puneţi la fiert pastele, conform timpului indicat pe pachet, şi tocaţi urzicile. Într-o tigaie adăugaţi uleiul şi usturoiul tăiat felii pe care le lăsaţi la călit la foc mic timp de un minut. Se adaugă urzicile tocate şi se sotează pentru două minute, amestecând din când în când. Se trage tigaie de pe foc şi se adaugă iaurtul şi două sau trei linguri din apa în care fierb pastele. Se condimenteză cu sare şi piper negru. Se adugă pastele scurse şi se amestecă. (e-retete.ro)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri